Wednesday, November 14, 2012

PANAS : BN Tanya, KBSB Jawab


Tokche MasTa

igt la sokong PR mcm2 bleh janji...keta harga turun la myk turun la..PR dh menang 5 negri byk tu duit suma negri industri ..apa yg bg kt rkyt cuba list ckit kt aku..xkn nk tgu menang satu malaysia bru nk wt..Pas kalu bersih mai serbu ja himpun ramai2..pasal pasxbuat himpunan hudud satu malaysia..kerajaan xbg erk..bersih xbg buat hang pa redah jgk...renung2 lah shbt2..Izzah kuar kenyataan xbetul kena la kata xbetul..salah tetap slh xkira sebelah mn...

Admin KBSB;

Jawapan. 

At least ada air percuma di selangor. Perkhidmatan wyles percuma utk seluruh selangor mulai tahun depan. Dibuat secara berperingkat. Walaupun kelajuan pada tahap biasa2 sahaja. Lepas tue ada elaun pendidikan, rm1,000 utk mahasiswa. Jabatan audit juga telah menunjukkan bukti pendapatan pr naik dan di agihkan semula kepada rakyat melalui polisi yang mesra rakyat. Sebenarnya lain negeri lain benefits yang kita dapat. Aku bercakap pasal selangor sebab anak selangor. Negeri2 lain seperti di kelantan, kedah dan penang boleh bercakap bagi pihak masing2. Ko baca dan nilaikan sendiri.

Memang wajib utk pr amikalih malaysia secara menyeluruh supaya polisi2 yang kita dah draf dapat dilaksanakan tanpa halangan. Contoh isu air percuma. Ada masalah meter. Disebabkan kekacauan dari syabas. Sebab tue la pr kena amek alih tampuk pemerintahan. Faham?

Nurul izzah tak cakap perkara yang salah bagi aku. Hanya kerana ko yang anggap ia salah tak semestinya dia salah. Ko jek anggap dia salah, aku sokong dia pula.

No comments:

fb