Thursday, July 12, 2012

Cikgu Lawan Utusan



Isu air di kelantan. Sama macam isu sampah di selangor. Buletin utama dan bloggers umno hari2 dok canang selangor busuk, sampah tak berkutip dan blablabl.. tapi bila aku tanya dan survey sendiri dari penduduk2 selangor jawapan yang aku dapat berbeza dari apa yang kita lihat di tv. Agak2lah wooiitt nak cakap aku rasuah dorang seme. Itu seme jawapan dorang yang aku tak masuk campur satu sen pun.

Motif aku buat survey tue simple jek. Aku mahukan respon yang jujur. Dan sudah tentu hanya mereka yang tinggal di selangor jek yang boleh jawab sebab ia isu tersebut hanya membabitkan negeri selangor.

Silap sikit pada survey tue ialah aku buat di facebook. Benda kalau ko google dia takan keluar. Jadi survey jujur macam tue tak ramai yang akan alert. Sepatutnya buat di blog. Baru orang alert beb. Dan kali neh aku nak buat survey pasal isu air di kelantan pula.

Permasalahan air di kelantan. Kalau tengok kemain kaw utusan, buletin utama dan bloggers umno canang macam2 pasal masalah air di kelantan. Asyik canangkan benda sama dan berulangan jek kadang2 confused gak aku. Betul ke? Tak betul ke? 

So langkah paling mudah tanya sendiri penduduk kelantan atau mereka2 yang pernah or selalu mengunjungi kelantan. Dan ini salah satu antara respon yang aku terima.

Baca selanjutnye disini :>> Amenoworld

No comments:

fb