Sunday, December 15, 2019

"Pilihan Raya PBT: Agenda Dap 'Tawan, Takluk, Jajah ' Negara"

Tuntutan DAP yang berulang kali mendesak supaya Pilihan Raya Kerajaan Tempatan (PBT) kembali diadakan menunjukkan kedegilan parti itu enggan akur dengan hakikat dan keterangan pernah dibahaskan. Malah, DAP tidak pernah berlunak, sebaliknya semakin mengeraskan sikap angkuh di tahap melampau apabila turut menuntut milikan tanah 999 tahun di Perak.
-------
Namun, keputusan PRK tersebut jelas menunjukkan penolakan majoriti penduduk termasuk kaum Cina terhadap PH yang tempiasnya juga sebagai memberi isyarat khusus bernada 'amaran' kepada DAP. Namun, DAP tidak pernah belajar untuk mengharmonikan tindakannya dengan realiti rakyat dan negara.

Pilihan Raya PBT adalah sandaran DAP untuk 'menawan, menakluk dan menjajah' kedudukan penting dan strategik bandar-bandar di seluruh negara secara sistematik. Posisi tersebut memiliki segala aset ekonomi, kewangan dan pentadbiran, serta pengaruhnya kepada pelbagai cabang. DAP akan bermaharajalela untuk melaksanakan tindakan yang menguntungkannya.
-------
Oleh itu negara ini harus gusar, kerana tindakan dibuat DAP adalah langkah ke arah 'memperhambakan' rakyat. DAP hanya sedia memiliki rakan kongsi dengan mereka yang sanggup tunduk patuh pada segala agendanya, itupun secara 'diperalatkan'. Maka, membenarkan tuntutan DAP bererti membuka jalan menghancurkan kedaulatan bumi tercinta Malaysia ini.

"Islam Memimpin Perpaduan"
"Demi Islam"

IR HAJI KHAIRIL NIZAM KHIRUDIN
Ketua Pemuda
Dewan Pemuda PAS Malaysia

#PemudaPAS
#DemiIslam
#IslamMemimpinPerpaduan
#UntukMuMalaysia
#MuafakatNasional

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3212234682127045&id=479387615411779No comments: